Saint-Hubert

Maison de jeunes de Saint-Hubert ASBL

MJ’co Bus – Samen lokale problemen aanpakken!

Over dit project
In het landelijke Saint-Hubert kampt jongerenwerking Maison de Jeunes (MJ) met een prangend mobiliteitsprobleem. Zonder treinstation, met weinig bussen en in een landschap dat zich niet leent voor lange fietstochten, is het voor jongeren zonder auto een hele opgave om aan MJ-activiteiten deel te nemen. Hun oplossing? Het heft in eigen handen nemen door een minibus te kopen.

Projectdoelstellingen
De jongeren nemen zelf het initiatief om de benodigde financiële middelen voor de minibus bij elkaar te krijgen. Daarvoor organiseren ze allerlei activiteiten: van het verkopen van zelfgemaakte snacks en kunst tot sponsoracties en crowdfunding. De gevraagde steun gaat niet direct naar de aankoop van de bus, maar dient om de kosten van deze fondsenwervende activiteiten te dekken.

Door jongeren, voor jongeren
Het mobiliteitsissue is een veelbesproken onderwerp bij MJ, zowel tijdens workshops als in de Jongerenraad. Dit dreef de jongeren zelf tot actie. Eerdere succesvolle inzamelacties inspireerden hen om door te zetten.

De jongeren van Maison de Jeunes hebben niet alleen de fondsenwervingsacties eigenhandig bedacht, maar zetten zich ook voluit in voor de organisatie ervan, met ondersteuning van het MJ-team.

Toegekende steun
€ 3.500

Contactpersoon
Arnaud David, Projectcoördinator
([email protected] of +32 492 88 38 029)