Liège

Interra asbl

MIAM! – Culinaire ontmoetingen als leermomenten

Over dit project
MIAM!, een initiatief van Interra asbl, smeedt banden tussen jonge nieuwkomers in België en lokale jongeren via kookactiviteiten. Tweemaal per maand organiseert MIAM! een gratis interculturele kookworkshop, die volledig gerund wordt door jongeren voor jongeren. Het doel van dit project is om in 2024 zo’n 200 deelnemers samen rond de kookpotten te brengen.

Projectdoelstellingen
In een tijd waar xenofobie toeneemt, zet ‘MIAM!’ koken in als middel om culturele grenzen te verleggen en jongeren dichter bij elkaar te brengen. De workshops geven elke deelnemer de kans om zijn of haar culinaire vaardigheden te delen en zich gewaardeerd te voelen voor die bijdrage, waardoor maaltijden veranderen in leermomenten voor jongeren die elkaar anders niet ontmoeten.

Door jongeren, voor jongeren
Een gemotiveerde groep jongeren neemt de leiding over MIAM!. Zij zijn verantwoordelijk voor zowel de planning als de logistieke organisatie van het project.

In wekelijkse meetings met de coördinatoren van Interra asbl worden ideeën uitgewisseld, suggesties overwogen en de voortgang van de workshops besproken. Volwassenen bieden ondersteuning, vooral op het gebied van voedselveiligheid, maar de verantwoordelijkheid voor het succes van het project ligt bij de jongeren zelf.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Elisa Léonard, Coördinatrice
([email protected] of +32-4-93 93 83 04)