Antwerpen

Battle Droids Factory

Een interactief hiphopmuseum als technopolis van de hiphop

Over dit project
Battle Droids Factory vzw is de gangmaker achter een interactief hiphopmuseum dat jongeren wil betrekken bij de hiphopcultuur. Dat doet het in samenwerking met enkele lokale jeugdorganisaties. Het museum wil educatie met interactie combineren, waardoor jongeren op een boeiende manier de kernwaarden, geschiedenis en positieve mindset van hiphop kunnen ontdekken.

Projectdoelstellingen
Een interactief hiphop museum bouwen door de centrale inkomruimte van SCRATCH, ofwel ‘De Straat’, te transformeren in een technopolis van de hiphop, samen met de lokale jeugdorganisaties Kras en Habbekrats.

Het aanbieden van hands-on interactieve ervaringen om jongeren te engageren en informeren over de positieve hiphopcultuur, om op die manier zelfexpressie en gemeenschapsgevoel aan te wakkeren.

Door jongeren, voor jongeren
Jongeren hebben nood aan fysieke en mentale vrijheid. In een maatschappij waarin veel van hen verwacht wordt, hebben ze een manier nodig om daar mee om te gaan. Dit project geeft hen deze vrijheid.

Het interactieve hiphopmuseum wil een inspirerende plek en een uitlaatklep zijn voor de jongeren die SCRATCH bezoeken, maar ook wil ook de hiphopcultuur en -mindset in de kijker zetten bij een breder publiek.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Lars Cam, Coördinator
([email protected] of +32 476 044 496)