Gembloux – Sauvenière

Animagique

Mik´Ados: vertrekken van de leefwereld van jongeren (11-17 jaar) 
en luisteren naar hun stem, Villers-la-Ville

Het project
Mik’Ados geeft het woord aan de jongeren van de gemeente Villers-la-Ville. Het opzetten van activiteiten en de keuze van de projecten gebeuren door jongeren en voor jongeren. De groep laat alle tieners van 11 tot 17 jaar hun mening geven over wat ze nodig hebben en wat ze voor hun gemeente wensen. Volwassen animatoren creëren een plek waar de stem van de jongeren wordt gehoord.

Doelstelling van het project
Jongeren zetten zich in binnen hun gemeente, zodat zij worden gehoord, kunnen samenwerken met de lokale mandatarissen en zich inzetten voor de realisatie van een reeks projecten in samenwerking met diverse belanghebbenden en/of vzw’s uit de gemeente.

Door jongeren, voor jongeren
De Mika’Ados-groep bestaat uit 30 jongeren van 11 tot 17 jaar. De groep is bijzonder gemengd, met bijna evenveel meisjes als jongens. Ze leiden heel verschillende levens. De meest kansarme kinderen zitten in de groep samen met andere jongeren die over meer middelen beschikken. De begeleiders en coördinatoren van het project zorgen ervoor dat iedereen gelijke kansen heeft.

De jongeren zijn voor 100% betrokken. De werking van Mik’Ados is gebaseerd op de ideeën, de wensen en de behoeften van jongeren, die vervolgens worden gedeeld met de rest van de groep. Zo wordt de beslissing over de keuze van het project als groep genomen. De jongeren beslissen tot slot ook over de uitvoering van het project.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Emilien Vandenberg, Coördinator
([email protected] of +32-472 21 20 17)