Brussel

YOUCA vzw

YOUConsultancy: Bruggen bouwen tussen jongeren en besturen

Over dit project
Middenveldorganisaties hebben het steeds moeilijker om jongeren te bereiken. Het project YOUConsultancy, ingediend door YOUCA vzw, reikt via trainingen en workshops actief de hand aan organisaties die de stem van jongeren duurzaam en structureel in hun werking willen betrekken. Tegelijk moedigt het ook de jongeren aan om zelf bestuursrollen op te nemen binnen organisaties.

Projectdoelstellingen
Het uitvoeren van een door jongeren geleide analyse die meer inzicht geeft in de effectiviteit van jongerenparticipatie binnen bestuursorganen, en de behoeften van organisaties rond het betrekken van jongeren.

Het trainen van minstens twee middenveldorganisaties in het structureel opnemen van jongeren in hun werking, middels een door jongeren ontwikkelde en uitgevoerde workshop ‘Jongeren in het Bestuur’.

Door jongeren, voor jongeren
Jongeren zijn niet alleen de doelgroep, maar staan ook zelf aan het roer van het project – vanaf de conceptuele fase en ontwikkeling van de workshop tot en met de implementatie ervan bij andere organisaties.

YOUConsultancy wil impact creëren voor de 300 jongeren actief binnen YOUCA en daarbuiten. Het langetermijndoel is om organisaties meer af te stemmen op de behoeften en visies van 1,3 miljoen Vlaamse jongeren.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Loes Verhaeghe, Coördinator
([email protected] of +32 471 80 61 81)