Antwerpen

Waar het om Draait vzw

GERED: Van reststroom naar startkans

Over dit project
Het initiatief ‘GERED’ door vzw Waar het om Draait transformeert reststromen uit kringloopwinkels, met een focus op sneakers, naar nieuwe kansen. Dit project biedt werkloze jongeren die geen onderwijs of opleiding volgen, de mogelijkheid om sneakers te reviseren. Hiermee doen ze nuttige vaardigheden voor de arbeidsmarkt op, of worden ze geïnspireerd een opleiding te volgen.

Projectdoelstellingen
Voor eind 2024 wil de organisatie 1.000 paar sneakers hebben gereviseerd en ongeveer 20 jongeren hebben begeleid op hun pad naar werk of een opleiding, om zo hun leven terug in handen te nemen.

Het project wil de ontwikkeling en positie van kwetsbare jongeren versterken door ze actief bij het revisieproces te betrekken en zo hun zelfvertrouwen en kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Door jongeren, voor jongeren
De betrokkenheid van jongeren in het revisieproces is essentieel. Door hun directe deelname groeien ze niet alleen professioneel, maar worden ze zich ook beter bewust van duurzaamheid en circulariteit.

Het project bevordert daarnaast de inclusiviteit door kwetsbare groepen jongeren toegang te geven tot gereviseerde sneakers. Door de afvalberg te verkleinen, draagt het ook bij aan een duurzamere samenleving.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Matt Van den Broeck, Projectcoördinator
([email protected] of +32 498 97 02 08)