Braine-l’Alleud

Maison de Jeunes Le Prisme

Een tweedehandswinkel voor (kansarme) jongeren door de jongeren van het het jeugdhuis van Braine-l´Alleud

Het project
Het jeugdhuis van Braine-l’Alleud wil een tweedehandskledingwinkel openen voor jongeren van 12 tot 26 jaar, met tweedehandskleding en -accessoires die door jongeren van het Mode- en Naaiatelier zijn hersteld en ‘modieus’ worden gepimpt.

Doelstelling van het project
De belangrijkste doelstelling van het jeugdhuis is het doen groeien van jonge verantwoordelijke, actieve, kritische, creatieve en solidaire burgers. Dit initiatief wil jongeren actief laten participeren aan een collectief project en hen bewust maken van de uitdagingen waar duurzame ontwikkeling ons voor plaatst en van het recyclageproces. Met dat doel biedt het jeugdhuis technische en artistieke opleidingen aan op het gebied van naaien, mode en textielontwerp. Zo wil het de creativiteit en artistieke expressie bij jongeren bevorderen en betaalbaar kleding binnen het bereik van een jong en kwetsbaar publiek brengen.

Door jongeren, voor jongeren
Het jeugdhuis organiseerde een ontmoeting met jongeren om de doelstellingen en behoeften van het project te bepalen. Een groep jonge projectleiders zal de organisatie verder op zich nemen, met de hulp van de jongerenwerker voor de contacten, de programmering, de planning en de communicatie.

Toegekende steun
€ 6.700

Contactpersoon
Leila Devarenne, Coördinatrice
([email protected] of +32 2 387 09 26)