Antwerpen

KUNST360

KUNST360: een panoramische kijk op kunst door expressie en samenwerking

Over dit project
Het project ‘KUNST360’ daagt jongeren uit om hun creatieve identiteit te ontdekken door een panoramische kijk op kunst, waarbij ze leren kritisch denken, nieuwe technologieën omarmen en hun wereldbeeld verbreden. Elk jaar verkopen de jongeren hun kunstwerken tijdens een expositie, waarvan de opbrengsten naar een gemeenschappelijk gekozen doel gaan.

Projectdoelstellingen
Twee workshopgroepen opzetten gericht op het ontwikkelen van creatieve en innovatieve vaardigheden met maximaal 20-25 jongeren per groep.

Organisatie van 40 workshops, gericht op het samenbrengen en het bevorderen van samenwerking tussen kwetsbare en niet-kwetsbare jongeren, en het versterken van hun gemeenschapsgevoel.

Door jongeren, voor jongeren
Jongeren nemen de leiding over de organisatie van de jaarlijkse expositie, wat hun zelfvertrouwen en samenwerkingsvaardigheden bevordert. Ze leren niet alleen van de kunst maar ook van elkaar.

Het initiatief focust op jongeren tussen 12 en 22 jaar oud, een groep die kunst en creativiteit nog volop aan het ontdekken is. De nadruk ligt op inclusiviteit en het bevorderen van maatschappelijk bewustzijn door de keuze van projecten voor de opbrengsten.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Salma Yachchou, Projectcoördinator
([email protected] of +32 465 226 589)