Antwerpen

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

De Trappen: een safe place en platform voor jongeren in het KMSKA

Over dit project
Tieners en museums? Vaak is het geen liefde op het eerste gezicht. ‘De Trappen’, een project van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) brengt jongeren uit diverse achtergronden, die vaak nog weinig ervaring hebben met musea, samen in het hart van de kunst. Het wil zo een nieuwe safe space creëren voor jongeren en tegelijk hun grenzen verleggen.

Projectdoelstellingen
Het aanbieden van een creatieve ruimte binnen het KMSKA waar jongeren kunst vrij kunnen ervaren en zelf kunnen creëren, ondersteund door kunstenaars, museummedewerkers en professionals in mentale zorg.

Via 20 ateliersessies en 25 workshops over één jaar wil het programma individuele uitdagingen bieden, maar ook een hecht groepsgevoel stimuleren, waarin voor iedere persoonlijkheid ruimte en respect is.

Door jongeren, voor jongeren
Jongeren leiden dit traject door hun eigen programma samen te stellen en hun eigen projecten te organiseren, wat bijdraagt aan hun persoonlijke en gemeenschappelijke ontwikkeling binnen de museumcontext.

Aan de hand van creatieve workshops en coaching ontdekken jongeren hun talenten en krijgen ze de kans om buiten hun comfortzone te treden, ervaring op te doen, en verantwoordelijkheid op te nemen in een groep.

Toegekende steun
€ 5.500

Contactpersoon
Youssef Lamrabat, Publiekswerking
([email protected] of +32 485 628 323)