Oostende

Ithaka vzw

ToopeWeg: Jongeren met en zonder beperking plannen en beleven een transformerende groepsreis

Over dit project
Ithaka VZW lanceert met ‘ToopeWeg’ een initiatief waarbij jongeren met en zonder beperking samen een unieke groepsreis plannen en ervaren. Het project focust op het stimuleren van zelfontplooiing, zelfstandigheid en empowerment door middel van een reeks workshops. Deze co-creatieve aanpak bevordert verbinding en versterkt het zelfvertrouwen van de deelnemers.

Projectdoelstellingen
Realisatie van een door de jongeren zelf georganiseerde reis, met een divers samengestelde groep en het opstellen van een draaiboek dat dient als leidraad voor zelfstandig reizen. Het doel is om een inspirerend voorbeeld te stellen voor autonoom reizen, waarbij iedereen, ongeacht beperking, de wereld kan verkennen.

Het project ambieert om jongeren met verschillende achtergronden te empoweren en hen te voorzien van de nodige tools voor zelfstandig reizen, met speciale aandacht voor toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Door jongeren, voor jongeren
De kern van ‘ToopeWeg’ ligt bij de jongeren zelf. Zij zijn betrokken bij elke stap, van de planning tot de daadwerkelijke reis. Deze benadering bevordert hun zelfvertrouwen en onafhankelijkheid, terwijl het ook een brug slaat tussen jongeren met en zonder beperking.

Dit project streeft niet uitsluitend naar een directe impact op de betrokken jongeren, maar wil ook een breder maatschappelijk bewustzijn creëren over de mogelijkheden van inclusief reizen voor jongeren.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Florence Decoster, Coach
([email protected] of +32 478 661 455)