Mol

Hou Het Puur – Mol United

Inclusieve voetbalinitiatieven door Molse jongeren

Over dit project
‘Inclusieve Voetbalinitiatieven voor Molse Jeugd’ is een reactie van Hou Het Puur – Mol United op steeds nijpendere vraag naar toegankelijke sportactiviteiten voor kwetsbare jongeren in Mol. Dit project focust op het aanbieden van voetbal, zowel indoor als outdoor, gedurende het hele jaar, in een sportieve omgeving die vrij is van lidmaatschapsvereisten en andere drempels.

Projectdoelstellingen
Een gratis toegankelijk voetbalaanbod ontwikkelen, inclusief wekelijks zaalvoetbal tijdens het schooljaar en buitenactiviteiten tijdens vakantieperioden, in samenwerking met jongeren.

Het initiëren van een door de jongeren zelf georganiseerd lokaal zaal- en voetbaltornooi, om zo diverse gemeenschappen te verenigen en samenwerking en respect te bevorderen.

Door jongeren, voor jongeren
Het project verbetert de fysieke en mentale gezondheid van jongeren en stimuleert sociale cohesie. Jongeren krijgen de kans om hun leiderschaps- en organisatorische vaardigheden te ontwikkelen.

Door dit initiatief wil het project een positieve impact maken op ongeveer 140 jongeren, en tegelijkertijd het maatschappelijk bewustzijn verhogen voor de noodzaak van inclusieve sportfaciliteiten.

Toegekende steun
€ 5.500

Contactpersoon
Gijs Verbunt, Facilitator & Ondersteuner
([email protected] of +32 473 52 23 89)