Diksmuide

Goed GeRegeld!

Voor alle meisjes! Tegen menstruatiearmoede!

Over dit project
Nog te veel meisjes missen toegang tot essentiële menstruatieproducten. Het project ‘Goed GeRegeld! Voor alle meisjes! Tegen menstruatiearmoede!’ wil daarom menstruatiearmoede in scholen aanpakken. Het initiatief, gestart in GO! Diksmuide, streeft ernaar om gratis menstruatieproducten in schooltoiletten te voorzien, maar ook om het taboe rond menstruatie bij jongeren te doorbreken.

Projectdoelstellingen
Het realiseren van toegang tot gratis menstruatieproducten in elk toilet op school, het bespreekbaar maken van menstruatiearmoede, duurzame alternatieven introduceren en de mogelijkheid bieden deze uit te testen.

Het bevorderen van solidariteit onder de jongeren onderling door meer bewustwording te creëren. Dat gebeurt onder meer door leerlingen actief te betrekken bij educatieve activiteiten en campagnes.

Door jongeren, voor jongeren
Jongeren op school krijgen door dit project toegang tot producten die essentieel zijn voor hen. Of ze leren bij over een problematiek waar ze geen weet van hebben, waardoor er meer wederzijds begrip en verbondenheid ontstaat.

Goed GeRegeld wil impact maken op zo’n 150 meisjes op school, maar ook het bewustzijn bij jongens en in de maatschappij vergroten, met het oog op inclusiviteit en betere toegankelijkheid van menstruatieproducten.

Toegekende steun
€ 3.000

Contactpersoon
Auke Vanblaere, Projectleider
([email protected] of +32 476 822 984)