Fosses-la-Ville

Centre culturel de l’entité fossoise

EKLECTIK: een verbindend jongerenfestival

Over dit project
In Fosses-la-Ville vroegen de jongeren om meer activiteiten en fysieke ruimte. Het cultureel centrum spitste de oren en zo werd EKLECTIK geboren: een festival dat jongeren niet alleen welkom heet, maar ze ook uitnodigt mee te organiseren. Een enthousiaste groep van twintig jongeren is vandaag druk in de weer met de voorbereidingen voor de volgende editie van het lokale festival.

Projectdoelstellingen
EKLECTIK geeft jongeren de kans om betrokken te zijn bij alle aspecten van het festival. Ze leren hierdoor een breed scala aan nieuwe vaardigheden – van organiseren tot een sociaal netwerk uitbouwen – en dragen op die manier ook bij aan positieve veranderingen in de gemeente. Dit alles draagt bij aan een beter zelfbeeld en verbetert het imago van de jongeren in Fosses-la-Ville.

Door jongeren, voor jongeren
De jongeren uit Fosses-la-Ville zijn betrokken bij elke stap van de organisatie: van fondsenwerving tot de finale evaluatie, het kiezen van muziek, plannen van activiteiten, het regelen van administratie, het maken van decoraties, de promotie en zelfs de uitvoering op de dag zelf.

Volwassenen zijn er om te begeleiden, ervoor te zorgen dat jongeren hun plannen kunnen verwezenlijken en hen te helpen waar nodig.

Toegekende steun
€ 7.000

Contactpersoon
Océane Mathieu, Animator verantwoordelijk voor het project
([email protected] of +32 71 12 12 96)